Hlivové rizoto s parmezánom (fotorecept)
Autor receptu: pitrb
Kamarát mi priniesol kilo hlivu tak som rozmýšľal čo s ňou, až som sa napokon rozhodol pre
rizoto. Je jednoduché, málo surovín ale veľmi chutné. Dôležité je aby bola ryža stále pod
vodou (ak chýba doliať horúcu vodu). Prajem dobrú chuť.
6-8 porcií |
150 minút príprava |
140 minút tepelná úprava |
Postup
- Shitake hríby zalejeme pol litrom horucej vody a necháme aspoň 15 min. odpočinúť.
- Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na 50 gr. masla.
- Hlivu očistíme a nakrájame na kocky (podľa chuti, ja som to krájal ako to prišlo). Pridáme k cibuľke a zakryté necháme dusiť asi 10 min.
- Po 10 minútach osolíme, okoreníme a pridáme muškátový orech, šalviu spoločne s pokrájanými shitake aj s vývarom. Zakryté dusíme na miernom ohni aspoň hodinu. (ja som si to pripravil deň dopredu aby sa to cez noc pekne uležalo)
- Ryžu dáme variť vo vývare čo sme si pripravili.(ryžu treba občas sledovať a ak tam nieje voda pomiešajte a dolejte horúcu vodu alebo ak máte ešte vývar tak vývar).
- Keď už je ryža hotová tak pridáme 100 gr. masla, parmezán a ešte podlejeme vodou aby bolo krémové. Dosolíme, dokoreníme podľa chuti. Ozdobíme trochou masla a šalviou, prípadne parmezánom. Dobrú chuť.