Hliva ustricová na víne

Hliva ustricová na červenom víne s oreganom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný obed z hlivy trošku inak

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hlivu som umyla, osušila.
  2. Nakrájala na menšie kúsky.
  3. Na rajnicu som dala roztopiť masť a pridala som na kocky nakrájanú cibuľu a opiekla.
  4. Pridala som hlivu a chvíľu opekala.
  5. Hlivu som osolila a okorenila.
  6. Pridala som paradajkovú šťavu a víno.
  7. Posypala mletou červenou paprikou.
  8. Posypala oreganom, pomiešala a dusila pod pokrievkou 10 min.
  9. Hotovú hlivu som odstavila zo sporáka, pokiaľ k nej urobím prílohu.
  10. Múky som preosiala, pridala som soľ vajce a toľko vody, aby vzniklo polotuhé cesto. Do hrnca som dala zovrieť vodu a osolila som ju.
  11. Keď voda vrela, sádzala som do nej nokerle a nechala ich uvariť.
  12. Uvarené nokerle som scedila a troška poliala olejom.
  13. Obed som uložila na taniere a podávala so šalátom z červenej kapusty. Prajem vám dobrú chuť.