Hipster toast

Autor receptu: leerdammer

Komerčný recept<br /> Tento toast si jeho autori pripravovali ešte skôr, než začal frčať. Samozrejme je vege, bio a organický, vyvinutý tak, aby jeho omrvinky nezostávali na brade žiadneho hipstera.

1
porcia

Postup

  1. Na prípravu cícerovej fašírky si namočíme do vody cícer, cca na 24h. Zmiešame ho s červenou cibuľou, strúčikom cesnaku, hladkou múkou, posekaným petržlenom, osolíme a okoreníme. Túto zmes pomelieme a tvoríme fašírky.
  2. Koriandrové pesto pripravíme z posekaného koriandra, ktorý zmiešame v mažiari (alebo rozmixujeme) s 2 PL olivového oleja, strúčikom cesnaku, soľou a korením podľa chuti.
  3. Paradajkovú salsu pripravíme z paradajok nakrájaných na malé kúsky, zmiešame s červenou cibuľkou nakrájanou nadrobno, olivovým olejom, korením a soľou.
  4. Opečený toast potrieme koriandrovým pestom a zapečieme so syrom Special Toast. Cícerovú fašírku opečieme na panvici, rovnako aj kučeravý kel (listy potrhané na kusy približne veľkosti toastu) a plátky šampiňónov Portobello. Ochutíme soľou a korením.
  5. Na spodnú časť toastu položíme opečený kel, fašírku, šampiňóny, posypeme paradajkovou salsou a priložíme druhým toastom.