Príbeh syra Leerdammer Leerdammer je veľmi kvalitný prírodný polotvrdý syr holandského typu s okami. Prvý syr LEERDAMMER sa zrodil v roku 1974. Avšak jeho história začala už oveľa skôr. V roku 1914 si holandský obchodník Cees Boterkooper kúpil malú mliekareň v meste Leerdam. V tom čase maloobchodník Bastiaan Baars viedol malý obchod so syrmi v susednom meste. V roku 1970 sa cesty oboch spoločností skrížili. Obe hľadali väčšiu rôznorodosť medzi typmi syrov, a tak sa rozhodli spoločne vyvinúť nový syr, ktorý by spojil jemnú chuť goudy s veľkými dierami ementálskeho syra. Vďaka tomu uzrel svetlo sveta dnešný syr LEERDAMMER, ktorý vďačí za svoje meno neďalekému mestu Leerdam. Dnes je LEERDAMMER najpopulárnejším syrom v mnohých krajinách Európy a je dostupný v niekoľkých variáciách a príchutiach. Svojou výraznou a rafinovanou chuťou si získal aj priazeň slovenských spotrebiteľov.Čím si získal srdcia Slovákov? Hlavnou prednosťou syra LEERDAMMER je harmonická kombinácia neodolateľne jemnej ľahko orieškovej chute, príjemnej vône a perfektného vzhľadu, ktorý získava v priebehu 4-6 týždňov zrenia. Pre tento syr je typická vláčna konzistencia a pravidelne veľké oka. Vyrába sa z pasterizovaného mlieka, ktoré denne dodávajú farmári z okolia tovární LEERDAMMER. Všetky naše syry vyrobené v Holandsku sú vyrobené zo 100% holandského mlieka. Navyše sa snažíme zaistiť, aby farmári, s ktorými spolupracujeme, nechávali svoje kravy pásť sa vonku aspoň 6 hodín denne, 120 dní v roku. LEERDAMMER sa vyrába bez pridaných konzervačných látok a má vysoký obsah vápnika. Jeho obsah laktózy je menší než 0,1% a je vhodný pre vegetariánov. Naše syry môžete kúpiť v obchodoch na pultoch s krájanými syrmi alebo v regáloch ako vákuovo balené bločky a plátky. Sú skvelé na prípravu sendvičov a toastov, na cestoviny, zapekanie a pizzu. Alebo si LEERDAMMER nakrájajte len tak na kocôčky a vychutnajte s pohárom vínka.. Web: leerdammer.sk
Mäsité recepty Bezmäsité recepty Koláče, zákusky Torty Polievky Šaláty Mäsité recepty Valašská kapusta (fotorecept) Kysnuté koláčiky na slano aj na sladko Pečené bravčové pliecko na svetlom pive (fotorecept) Kuriatko s camembertom a teplý šalát z quinoy Medvedí cesnak - raňajky, obed, večera (fotorecept) Bezmäsité recepty Nivové vlnky (fotorecept) Falošná treska Hubový perkelt - vegan (videorecept) Penne so špenátom a s cherry paradajkami Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom (fotorecept) Koláče, zákusky Koláč s krémešovou plnkou Čokoládový dezert s tvarohovým krémom a broskyňou Tvarohová žemľovka z briošiek Motýlikový koláč pre Aleška (fotorecept) Mandľové muffiny - Marquesas (fotorecept) Torty Vanilková torta s jahodami Ríbezľová torta s Cassis likérom Tortička z „lady fingers” a marakujového pyré Karfiolový cheesecake s bielou čokoládou Torta - z lásky pre mamu Polievky Ľahká guľôčková polievka (fotorecept) Polievka z pečenej mrkvy Moja brokolicová polievka Ragú polievka s drožďovými haluškami Polievka z pečenej červenej repy (fotorecept) Šaláty Bramborový salát s řapíkatým celerem HUBNEME DO PLAVEK (fotorecept) Bezlepkové šošovicové fašírky Cuketové závitky s čerstvým syrom a so strukovinami Tvarohovo-vajíčkový šalát (fotorecept) Jarný vajíčkový šalát so stopkovým zelerom a hrubozrnnou horčicou