Vegetariánsky hamburger

Hashburger s medovo-horčicovou omáčkou (videorecept)

Autor receptu: blogbusker

Vegetariánsky burger s čedarom, ktorý nerobí kompromisy na obsahu proteínu. Výborný aj z panvice, fantastický aj z grilu.

4
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cícer a fazuľu dôsledne popuč pomocou vidličky a v hlbokej nádobe ich zmiešaj spolu s oreganom, granulovaným cesnakom, granulovanou cibuľou, soľou a čiernym korením. Mrkvu so zemiakom ošúp, najemno nastrúhaj a spolu s údenou paprikou a múkou vmiešaj do zmesi. Z hotovej hmoty si vymodeluj burgrové placky.
  2. Panvicu polož na mierny - až mierne slabý oheň a vlej do nej olej. Po minútke, počas ktorej sa olej zohreje, pridaj placku, prípadne viaceré - záleží od veľkosti tvojej panvice. Praž 2 minúty z každej strany, alebo až kým nebudú hashburgre (“hash” ako hash brown, a.k.a. zemiaková placka) chrumkavé.
  3. Každú placku ku koncu pokry plátkami cheddaru, prilej do panvice pol deci vody a rýchlo prikry pokrievkou. Vytvorí sa dostatok parného tepla na to, aby sa syr roztavil. Po 30 sekundách burgre z panvice vyber, aby príliš nenavlhli.
  4. Omáčku, ktorá chuťovo dokonale dopĺňa celistvosť tohto jedla, si vyrobíš úplne jednoducho a to zmiešaním horčice a medu.
  5. Čas vystavať hotový hashburger. Žemle prekroj napoly, na spodnú nanes vrstvu omáčky, na ktorú položíš lístok šalátu a placku s roztaveným syrom. Nasledujú plátky uhorky, paradajky a cibule, ešte jedna vrstva omáčky a vrchná časť žemle.
  6. Podávaj spolu s obligátnymi hranolkami a kolou, alebo žeby neštandartne napríklad so šalátom? To už nechám na teba!
  7. Instagram: walrus.buko