Hamburgerová polievka s jačmeňom (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

To co je u nas gulas, tak to je tu pravdepodobne hamburgerova polievka. Kazda oblast ma svoju specificku chut, recept. Tento pochadza zo zapadnej casti Canady a mam ho od zatovho otca, ktory je velmi dobry kuchar.

8-10
porcií
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravil som si suroviny v procesore. Cibulu som v procesore nasekal na drobno, mrkvu a zelerove stonky tiez. Papriku som nakrajal na mensie kusky a navyse oproti rozpisu som pridal jalapeno len tak kvoli chuti.
  2. Na lyzicke oleja som zatiahol pomlete maso a odlozil do misky.
  3. Prebytocny tuk som vylial a dal oprazit cibulu. Asi 3-4 minuty.
  4. Pridal som mrkvu a zelerove stonky nakrajane na drobnejsie. Zaroven som pridal aj nadrobnejsie pokrajanu cervenu paprika a kto chce, tak ako ja jalapeno. Oprazil som asi 5 minut.
  5. Pridal som maso, sol, nasekane paradajky aj so stavou a pretlak.
  6. Pridal som vyvar a asi 0,5 l vody. Kazdy podla potreby. Ak je prilis huste pridam viac vody. Nechal som zovriet a na znizenej teplote som varil asi 45 - 50 minut.
  7. Pridal som jacmen a varil este asi hodinu. Ked jacmen zmakne, polievka ja hotova. Nakoniec som ju dochutil ciernym korenim. Ak sa rozhodnete bez jacmena, ktory nie je nevyhnutny, varte asi 1,5 hodiny.
  8. Na kazdu porciu som nastruhal syr. Kazdemu podla zelania. Ja osobne preferujem modry plesnivy syr.