Hamburgerová polievka s jačmeňom (fotorecept)
Autor receptu: kecemis
To co je u nas gulas, tak to je tu pravdepodobne hamburgerova polievka. Kazda oblast ma svoju specificku chut, recept. Tento pochadza zo zapadnej casti Canady a mam ho od zatovho otca, ktory je velmi dobry kuchar.
8-10 porcií |
15 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravil som si suroviny v procesore. Cibulu som v procesore nasekal na drobno, mrkvu a zelerove stonky tiez. Papriku som nakrajal na mensie kusky a navyse oproti rozpisu som pridal jalapeno len tak kvoli chuti.
- Na lyzicke oleja som zatiahol pomlete maso a odlozil do misky.
- Prebytocny tuk som vylial a dal oprazit cibulu. Asi 3-4 minuty.
- Pridal som mrkvu a zelerove stonky nakrajane na drobnejsie. Zaroven som pridal aj nadrobnejsie pokrajanu cervenu paprika a kto chce, tak ako ja jalapeno. Oprazil som asi 5 minut.
- Pridal som maso, sol, nasekane paradajky aj so stavou a pretlak.
- Pridal som vyvar a asi 0,5 l vody. Kazdy podla potreby. Ak je prilis huste pridam viac vody. Nechal som zovriet a na znizenej teplote som varil asi 45 - 50 minut.
- Pridal som jacmen a varil este asi hodinu. Ked jacmen zmakne, polievka ja hotova. Nakoniec som ju dochutil ciernym korenim. Ak sa rozhodnete bez jacmena, ktory nie je nevyhnutny, varte asi 1,5 hodiny.
- Na kazdu porciu som nastruhal syr. Kazdemu podla zelania. Ja osobne preferujem modry plesnivy syr.