Údený pstruh

Guľôčky z údeného pstruha v sezame s konfitovanými paradajkami

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava

Postup

  1. Údeného pstruha rozdrvíme vidličkou, pridáme kyslú smotanu, kôpor a čierne korenie. Túto zmes poriadne premiešame a vytvarujeme rovnaké guľôčky, ktoré obalíme v dvojfarebnom sezame.
  2. Cherry paradajky vložíme do olivového oleja s cesnakom a rozmarínom a na minimálnom plameni konfitujeme asi 15 až 20 minút. Vyberieme ich a necháme vysušiť na papierovej servítke.
  3. Z avokáda vyberieme dužinu, roztlačíme ju a prepasírujeme cez sitko. Pridáme citrónovú šťavu, postrúhaný cesnak podľa chuti, soľ, korenie, zmiešame na pastu.
  4. Na taniere dáme avokádovú zmes, na to lososové guľôčky a paradajky, ozdobíme bylinkami.