Gulášová polievka
Gulášová polievka (fotorecept)
Autor receptu: civavasissi
Táto polievka sa veľmi hodí na chladné dni, výborne chutí aj zahreje. Robievam ju z kostí z karé alebo krkovičky, teraz som ich
nemala, urobila som z pliecka.
10 porcií |
20 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso som nakrájala na malé kocky, zemiaky tiež, cibuľu a cesnak som nasekala nadrobno, pripravila som si lečo, kečup, čili omáčku, soľ a koreniny.
- Na oleji som osmažila cibuľu dozlatista.
- Zaliala som ju trochou horúcej vody a nechala vydusiť, ešte raz som zopakovala, pridala som koreniny, mletú červenú papriku, cesnak, osmažila som.
- Pridala som mäso a opiekla zo všetkých strán, pridala som kečup a čili omáčku.
- Priliala som lečo aj so šťavou...
- ...pridala zemiaky.
- Doliala som vodou doplna, osolila som a nechala variť, kým mäso nezmäklo.
- Urobila som si halušky - z dvoch vajíčok, polohrubej múky, vody a soli, nabudúce odvážim presné množstvá, robila som od oka. Halušky som zavarila do polievky, odstavila z ohňa a pridala majorán.
- Naložila som na taniere a želám dobrú chuť.