Gulášová polievka

Gulášová polievka (fotorecept)

Autor receptu: civavasissi

Táto polievka sa veľmi hodí na chladné dni, výborne chutí aj zahreje. Robievam ju z kostí z karé alebo krkovičky, teraz som ich nemala, urobila som z pliecka.

10
porcií
20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso som nakrájala na malé kocky, zemiaky tiež, cibuľu a cesnak som nasekala nadrobno, pripravila som si lečo, kečup, čili omáčku, soľ a koreniny.
  2. Na oleji som osmažila cibuľu dozlatista.
  3. Zaliala som ju trochou horúcej vody a nechala vydusiť, ešte raz som zopakovala, pridala som koreniny, mletú červenú papriku, cesnak, osmažila som.
  4. Pridala som mäso a opiekla zo všetkých strán, pridala som kečup a čili omáčku.
  5. Priliala som lečo aj so šťavou...
  6. ...pridala zemiaky.
  7. Doliala som vodou doplna, osolila som a nechala variť, kým mäso nezmäklo.
  8. Urobila som si halušky - z dvoch vajíčok, polohrubej múky, vody a soli, nabudúce odvážim presné množstvá, robila som od oka. Halušky som zavarila do polievky, odstavila z ohňa a pridala majorán.
  9. Naložila som na taniere a želám dobrú chuť.