Hubová polievka

Guláš zo sírovca

Autor receptu: fany

Chutný a zdravý guláš s hubou sírovec a pohánkovými vločkami.

4
porcie
10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sírovec umyjeme, nakrájame na menšie kúsky, posolíme a necháme chvíľu odstáť.
  2. V hrnci na rozpálenom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a rascu, orestujeme dozlatista. Pridáme nakrájaný sírovec, červenú mletú papriku, chvíľu orestujeme a zalejeme teplou vodou alebo vývarom. Keď začne vrieť, pridáme oregano, čierne korenie, bobkový list, bazalku, kurkumu a podľa potreby dosolíme. Necháme variť asi hodinu, kým sírovec nezmäkne. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, pohánkové vločky (kto nemá rád, nemusí pridať), majorán a varíme spolu ešte aspoň pol hodiny, kým nezmäknú aj zemiaky. Mäkké zemiaky vidličkou popučíme, čo nám guláš ešte zahustí, chvíľu povaríme, prípadne ešte dochutíme a je hotovo. Dobrú chuť.