Srnčí guláš

Guláš z mladého srnca na červenom víne s brusnicami

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie
130 minút
príprava

Postup

  1. Mäso zo srnca nakrájame na väčšie kocky. V hrnci rozpálime olej, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a opražíme dozlata. Potom pridáme na kocky nakrájané mäso, orestujeme ho a nakoniec pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu.
  2. Restujeme a keď zmes pustí vlastnú šťavu, pridáme paradajkový pretlak, mletú papriku a zvyšné ingrediencie. Zatiaľ bez brusnicového kompótu, ten dáme až nakoniec. Podlejeme vodou a dusíme domäkka.
  3. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho do misky a zmes, ktorá ostane v hrnci, rozmixujeme ponorným mixérom. Mäso vložíme naspäť, pridáme brusnicový kompót, dochutíme podľa potreby a podávame. Najlepšia príloha sú maslové halušky alebo parená kysnutá knedľa.