Grilovaný syr

Grilovaný syr halloumi s paradajkami, chlebovými crostini a bazalkovým pestom

Autor receptu: redakcia

Osviežujúce ľahké jedlo.

3
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Bazalkové pesto: Do hlbšej nádoby dáme olivový olej, bazalku, parmezán, nasucho opražené vychladnuté píniové semienka, cesnak, soľ a korenie. Rozmixujeme.
  2. Zo starého chleba nakrájame tenučké plátky. Potrieme ich olejom, do ktorého sme rozotreli strúčik cesnaku a ochutili soľou a korením. Dáme usušiť do rúry vyhriatej na 130 stupňov. Čas sušenia závisí od hrúbky a požadovaného zafarbenia chleba. To si musí každý ustriehnuť sám. Crostini sú hotové vtedy, keď je chlieb tvrdý a chrumkavý.
  3. Syr halloumi nakrájame na obdĺžniky, ktoré z oboch strán opražíme dozlatista na olivovom oleji.
  4. Na tanier naaranžujeme grilovaný halloumi, crostini, na polovice nakrájané cherry paradajky, pokvapkáme bazalkovým pestom a balzamikovým octom.