Grilovaný losos s brokolicou a cesnakovým dressingom

Autor receptu: 19kucharecka1994

Tento recept som si vymyslela na základe toho že potrebujem zhodiť nejaké to kilečko a použila som metódu "čo dom dal" :) Je to úžasná ľahká večera ale aj rýchly obed a verím že Vám bude chutiť, určite si ho obľúbite :)

2
porcie
25 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si pripravíme dressing. Jogurt vymiešame s olivovým olejom a octom a citrónovou šťavou. Nasekáme si čerstvú bazalku a pridáme do jogurtu. Pretlačíme strúčik cesnaku, osolíme, okoreníme, pridáme tymián. Premiešame aby sa suroviny spojili a dáme odležať do chladničky.
  2. Malé ružičky brokolice vložíme do vriacej osolenej vody zhruba na 3-4 minútky aby sa nám zachovali cenné vitamínky. :)
  3. Lososa si potrieme olivovým olejom, posypeme korením na ryby, troškou tymiánu, soľou a čiernym korením, pokvapkáme troškou citrónovej šťavy a vložím ho na rozpálenú panvicu s troškou olivového oleja a opečieme ho z oboch strán. Keď je pekne prepečený, podlejeme ho hrnčekom vody a preložíme plátkom citróna. Keď sa voda odparí, servírujeme ho na tanier spolu s brokolicou a vychladeným dressingom :) Dobrú chuť!