Grilovaný kozí syr na sladkých zemiakoch a maslovej tekvici

Autor receptu: redakcia

Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky a tekvicu nakrájame na kocky s veľkosťou asi 1x1 cm. Orestujeme a podlejeme vínom, pridáme tymián, badián, soľ, korenie a podusíme do mäkka. Nakoniec pridáme med. Kozí syr ugrilujeme do zlatista na kuchynskom rošte (alebo v rúre na funkcii gril).
  2. Na stred taniera dáme zemiaky a tekvicu, navrch uložíme syr a ozdobíme hustou balzamikovou redukciou, ktorú si možno kúpiť hotovú. Podávame so šalátom.
  3. Náš tip: Kto nemá rád kozí syr, môže ho zameniť za akýkoľvek kus grilovanej ryby alebo mäsa.