Grilovaný kozí syr na sladkých zemiakoch a maslovej tekvici
Autor receptu: redakcia
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky a tekvicu nakrájame na kocky s veľkosťou asi 1x1 cm. Orestujeme a podlejeme vínom, pridáme tymián, badián, soľ, korenie a podusíme do mäkka. Nakoniec pridáme med. Kozí syr ugrilujeme do zlatista na kuchynskom rošte (alebo v rúre na funkcii gril).
- Na stred taniera dáme zemiaky a tekvicu, navrch uložíme syr a ozdobíme hustou balzamikovou redukciou, ktorú si možno kúpiť hotovú. Podávame so šalátom.
- Náš tip: Kto nemá rád kozí syr, môže ho zameniť za akýkoľvek kus grilovanej ryby alebo mäsa.