Grilované šampiňóny

Grilované šampiňóny so slaninou a s parmezánom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V panvici na sporáku opečieme pri strednej teplote slaninu na chrumkavo (6 – 8 minút). Poriadne ju scedíme a odložíme.
  2. Rozložíme oheň v grile. Keď je všetko uhlie zapálené, oheň dohorel a uhlíky sú stredne horúce, môžeme grilovať. V mise dôkladne zmiešame šampiňóny, olivový olej, rascu, cesnak, čili, soľ a korenie. Ak sú šampiňóny malé, napichneme ich na ihlice. Poukladáme ich na rošt priamo nad uhlíky a grilujeme, kým nepustia šťavu, asi 10 minút.
  3. Šampiňóny preložíme do veľkej misy a ihneď pridáme slaninu, parmezán, tymian, nasekanú vňať a maslo. Všetko premiešame, aby sa huby rovnomerne obalili maslom a syrom. Ak treba, ešte podľa chuti osolíme a okoreníme.