Grilované kuracie srdiečka so zelenou fazuľkou (fotorecept)

Autor receptu: katka78

Srdiečka mám asi najradšej na cibuľke, no výborné sú aj grilované. Ideálne na vonkajšom grile s pridanou vôňou dymu, ale v byte postačí aj panvica.. a radšej veľa nedymte :-).

4
porcie
180 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Med, limetkovú (príp. citrónovú) šťavu, sójovú omáčku, pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor a olej zmiešam, ochutím mletým čiernym korením, prípadne troškou sušenej čili. Soľ nedávam, stačí sójová omáčka. Do marinády pridám asi za hrsť nasekanej petržlenovej vňate a nechám v nej očistené kuracie srdiečka odležať aspoň 3 hodiny, prípadne cez noc (na grilovačku nasledujúci deň).
  2. Namarinované srdiečka napichujem na pripravené špajdle. Tie je dobré vopred namočiť do vody, aby z nich pri jedení išli srdiečka ľahko dolu. Pre tepelnú úpravu na panvici ich napichujem po 3ks, je to praktické (veľkosť panvice) a možno aj vkusnejšie. Na vonkajší gril idú zvyčajne na celú dĺžku špajdle, záleží od situácie.
  3. Z chladničky ich vytiahnem asi pol hodinu pred grilovaním, aby neboli studené. Grilujem z oboch strán, do zlatista.
  4. Tentokrát som ich robila doma na panvici (cca 7-10 minút) a keď boli hotové, ešte som ich zabalila na asi 10 minút do alobalu. Medzitým som spravila prílohu - zelené fazuľky. Bohužiaľ už sa nedá vkladať hypertext. odkaz, na ktorý stačilo kliknúť, tak aspoň takto: http://varecha.pravda.sk/recepty/zelene-fazulky-s-cili-a-sezamom/58958-recept.html.
  5. Zvyšná marináda sa využije pri servírovaní, buď tak ako je, alebo trochu prehriata a zredukovaná. Ak toto ochutenie srdiečok nie je práve vaša šálka kávy, skúste napríklad kombináciu cesnak, bazalka/oregano, biele víno. Takéto srdiečka sú vždy príjemným spestrením grilovačiek.