Grilované kuracie mäsko
Autor receptu: koitina
Ak neviem čo uvariť respektíve sme veľmi hladní, toto jedlo nás stále zachráni. Je rýchle zdravé a chutné.
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Ako prvé si umyjeme kuracie prsia, osušíme, nakrájame na rezne. Z oboch strán ich natrieme olejom, osolíme, okoreníme. Môžme použiť aj trochu vegety. Zemiaky si očistíme narežeme na štvrťky a taktiež osolíme, okoreníme a ocesnakujeme.
- Pripravené mäsko hodíme na gril na cca 6 minút. Zemiaky si vložíme do janského skla, pridáme k nim aj vetvičku rozmarínu a ešte postriekame olejom. Dáme zapiecť na cca. 30 minút na 200 stupňov teplovzdušne. (stále sledujeme)
- Popri tm si dáme do hrnca maslo, ktoré osolíme. Pridáme zmes zeleniny Mediterán, v ktorej je cukina, fazuľové struky, mrkva a kopec inej chutnej zeleninky. Osolíme a okoreníme. Podlejeme vývarom resp vodou a dusíme domäkka.