Grilované kuracie mäsko

Autor receptu: koitina

Ak neviem čo uvariť respektíve sme veľmi hladní, toto jedlo nás stále zachráni. Je rýchle zdravé a chutné.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Ako prvé si umyjeme kuracie prsia, osušíme, nakrájame na rezne. Z oboch strán ich natrieme olejom, osolíme, okoreníme. Môžme použiť aj trochu vegety. Zemiaky si očistíme narežeme na štvrťky a taktiež osolíme, okoreníme a ocesnakujeme.
  2. Pripravené mäsko hodíme na gril na cca 6 minút. Zemiaky si vložíme do janského skla, pridáme k nim aj vetvičku rozmarínu a ešte postriekame olejom. Dáme zapiecť na cca. 30 minút na 200 stupňov teplovzdušne. (stále sledujeme)
  3. Popri tm si dáme do hrnca maslo, ktoré osolíme. Pridáme zmes zeleniny Mediterán, v ktorej je cukina, fazuľové struky, mrkva a kopec inej chutnej zeleninky. Osolíme a okoreníme. Podlejeme vývarom resp vodou a dusíme domäkka.