Grilovaná panenka so šípkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup- Očistené mäso (200 g na porciu), pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme. Na rozpálenom grile ho opečieme z každej strany 2 – 3 minúty a dáme dopiecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 8 – 10 minút. Po upečení by malo ostať mäso v strede ružové a šťavnaté.
- V smotane a vode uvaríme zemiaky s cesnakom. Do uvarených zemiakov zašľaháme maslo. Hotové pyré dochutíme soľou. Cherry paradajky urestujeme s olejom a tymianom, dochutíme soľou a korením.
- Údenú šunku vložíme medzi dva plechy s papierom na pečenie tak, aby bola zaťažená a po upečení ostala rovná. Pečieme pri 200 °C 7 – 10 minút. Demi glace je vývar z koreňovej zeleniny, teľacích kostí, červeného vína, jeho príprava je časovo náročná (2 dni). Po dvoch dňoch varenia sa vývar precedí cez gázu a zredukuje na tretinu objemu. Vznikne silná omáčka, ktorú môžeme využiť v rôznych kombináciách, hodí sa najmä k mäsu. K demi glace pridáme šípkový džem, dochutíme soľou a podávame k panenke.
|