Grilovaná kačacia pečeň

Grilovaná kačacia pečeň s jablkovým kompótom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Kačaciu pečeň nakrájame na plátky. Rozohrejeme grilovaciu panvičku, pridáme lyžičku oleja, necháme rozpáliť a pečeň sprudka opečieme z oboch strán, vyberieme, osolíme a okoreníme.
  2. Brioška: Najprv urobíme kvások. Ohrejeme mlieko, pridáme rozdrobené droždie, lyžičku cukru a pomaly rozmiešame, nakoniec poprášime múkou. Dáme na teplé miesto vykysnúť.
  3. Zvyšné ingrediencie na briošku dáme do misy. Maslo musí byť mäkké, aby sa s ním lepšie pracovalo. Pridáme hotový kvások, všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré dáme do vysokej obdĺžnikovej formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie a necháme kysnúť 30–40 minút. Potrieme žĺtkom a dáme piecť pri 180 °C 30 minút.
  4. Dulová redukcia: Na panvici alebo v hrnci rozpustíme cukor na karamel, podlejeme bielym vínom, dulovým octom a necháme redukovať, až kým sa tekutina nezredukuje na tri štvrtiny. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  5. Jablkový kompót: Jablká očistíme a nakrájame na mesiačiky. Vo vyššej panvici rozpustíme cukor na karamel, podlejeme 150 ml vody, pridáme šťavu z citróna, klinček a necháme prevariť. Pridáme jablká a varíme 8–10 minút. Jablká vyberieme, aby sa nerozvarili. Tekutinu precedíme a zredukujeme o polovicu, vychladíme a zalejeme jablká.