Grilovaná kačacia pečeň
Grilovaná kačacia pečeň s jablkovým kompótom
Autor receptu: redakcia
Postup- Kačaciu pečeň nakrájame na plátky. Rozohrejeme grilovaciu panvičku, pridáme lyžičku oleja,
necháme rozpáliť a pečeň sprudka opečieme z oboch strán, vyberieme, osolíme
a okoreníme.
- Brioška: Najprv urobíme kvások. Ohrejeme mlieko, pridáme rozdrobené droždie, lyžičku cukru
a pomaly rozmiešame, nakoniec poprášime
múkou. Dáme na teplé miesto vykysnúť.
- Zvyšné ingrediencie na briošku dáme do misy. Maslo musí byť mäkké, aby sa s ním
lepšie pracovalo. Pridáme hotový kvások,
všetko spolu zmiešame a vypracujeme
cesto, ktoré dáme do vysokej obdĺžnikovej
formy na pečenie vystlanej papierom na
pečenie a necháme kysnúť 30–40 minút.
Potrieme žĺtkom a dáme piecť pri 180 °C
30 minút.
- Dulová redukcia: Na panvici alebo v hrnci rozpustíme cukor na karamel, podlejeme bielym
vínom, dulovým octom a necháme redukovať, až kým sa tekutina nezredukuje na tri
štvrtiny. Odstavíme a necháme vychladnúť.
- Jablkový kompót: Jablká očistíme a nakrájame na mesiačiky. Vo vyššej panvici rozpustíme cukor na
karamel, podlejeme 150 ml vody, pridáme
šťavu z citróna, klinček a necháme prevariť.
Pridáme jablká a varíme 8–10 minút. Jablká
vyberieme, aby sa nerozvarili. Tekutinu precedíme a zredukujeme o polovicu,
vychladíme a zalejeme jablká.
|