Gratinovaná tekvica (fotorecept)

Autor receptu: elixir

...v smotane, s fetou a majoránom.

2
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Smotanu, maslo, bobkový list a nastrúhaný cesnak necháme spolu zovrieť a povaríme 2 minúty. Potom necháme chladnúť.
  2. Tekvicu zbavenú semiačok nakrájame na plátky, zbavíme šupky a rozložíme v zapekacej mise potretej olejom, osolíme.
  3. Z vychladnutej smotany vyberieme bobkový líst, pridáme do nej jogurt, vajce, majorán a čierne korenie, soľ, dobre rozmiešame.
  4. Zmes vylejeme na tekvicu a všetko posypeme medzi prstami rozmrvenou fetou. Dáme piecť v predohriatej rúre.
  5. Po upečení ešte môžeme posypať troškou čerstvého majoránu a podávame.