Gratinovaná cibuľa s mäsovo-pekanovou plnkou
Autor receptu: redakcia
Keď orechy, tak určite vlašské a lieskové, v spojení so sladkou kuchyňou... možností je však omnoho viac. Inšpirujme sa prírodou tak, ako to kedysi robievala aj prvá česká svätica – patrónka babičiek a vinárov.
4 porcie |
15 minút príprava |
14-18 minút na 170 °C |
Postup
- Cibuľu očistíme, zrežeme vrch a dáme variť do osolenej vody do polomäkka. Vyberieme stred, aby nám ostali len dve vonkajšie vrstvy. Stred odložíme.
- Potom zmiešame rokfort s mascarpone, soľou, korením a nahrubo nasekanými orechmi. Niekoľko orechov si necháme na ozdobu. Na hrianky nastriekame rokfortový krém a zvinieme do rolády, ktorú stiahneme fóliou a necháme v chlade stuhnúť.
- Zvyšné hrianky rozmixujeme, pridáme trochu olivového oleja, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, korenie a citrónovú kôru. Na olivovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú sme vybrali zo stredu, pridáme jahňacinu, lúpané para-dajky a podlejeme červeným vínom.
- Osolíme, okoreníme, pridáme tymian, nase-kaný cesnak a dusíme domäkka. Uvarenú cibuľu dáme na plech, naplníme ju jahňacím mäsom a posypeme rozmixovanými hriankami s petržlenovou vňaťou a citrónovou kôrou. Pečieme pri 170 °C 14 – 18 minút.