Vegetariánsky burger
Goody Foody Vegan burger so zelerovo-zemiakovým pyré a s figovým chutney
Autor receptu: goodyfoody
Goody Foody Vegan burger so zelerovo-zemiakovým pyré a s figovým chutney
2 porcie |
40 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Pyré: Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky. Dáme do hrnca s vriacou osolenou vodou a varíme asi 10 minút. Potom pridáme očistený zeler nakrájaný na rovnako veľké kocky ako zemiaky. Uvaríme do mäkka. Scedíme, pridáme maslo ghee a teplé mlieko. Všetko spolu popučíme, ochutíme soľou.
- Figové chutney: Do panvice s olivovým olejom dáme cukor, zohrievame. Keď začne cukor hnednúť, pridáme nakrájané šalotky, opečieme do zlatista a pridáme ošúpané a nakrájané figy. Podlejeme horúcim vínom a varíme 10 minút. Pridáme brusnice a vetvičku rozmarínu a na miernom ohni ešte 5 minút varíme .
- GOODY FOODY Vegan Burger opečieme na troške oleja z oboch strán. Servírujeme so zelerovo-zemiakovým pyré a s figovým chutney.