Gnocchi

Gnocchi s jednoduchou paradajkovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: violeta

Toto je obľúbené jedlo môjho syna, ale má ho rada celá rodina.

4-5
porcie

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu gnocchi si uvaríme zemiaky v šupke. Necháme poriadne vychladnúť a nastrúhame. Pridáme múku podľa potreby, vajce, soľ. Vypracujeme cesto, vyformujeme ho do tvaru valca. Ten nakrájame na kusy, z ktorých vyšúľame dlhé šúľky. Tie nakrájame na kúsky. Ja ich ďalej netvarujem, takže nie sú to úplne pravé gnocchi. Uvaríme v osolenej vode. Pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.
  2. Na paradajkovú omáčku si opečieme nakrájanú cibuľu na olivovom oleji, pridáme nasekaný cesnak. Opečieme a zarestujeme 1-2 PL paradajkového pretlaku. Pridáme pokrájané paradajky a podusíme do mäkka. Prichutíme soľou, mletým čiernym korením a bazalkou. Najlepšia je čerstvá, ja som mala len sušenú.
  3. Do omáčky primiešame gnocchi, môže sa pridať aj mozzarella pokrájaná na kúsky. Ja osobne ju mám v tomto jedle rada. Posypeme parmezánom.