Zemiakové gnocchi
Gnocchi s cesnakovým krémom a ružičkovým kelom
Autor receptu: redakcia
Postup- Na gnocchi vopred uvaríme zemiaky
v šupke, po vychladnutí ich ošúpeme, nastrúhame
najemno, zmiešame s múkou a so žĺtkom a vypracujeme cesto. Z cesta vyformujeme dlhší valček hrubý asi ako prst.
Ten nakrájame na menšie kúsky – asi
1,5 cm. Začneme tvarovať gnocchi tak, že
každý kúsok potiahneme vidličkou tak,
aby sa preniesli pásiky a gnocchi sa zaoblili. Takto pripravené gnocchi uvaríme
v slanej vode a prepláchneme pod studenou vodou.
- Na cesnakový krém upečieme olúpaný
cesnak v masle pri 170 °C asi 15 minút.
Vyredukujeme smotanu, pridáme upečený cesnak a rozmixujeme dohladka, dochutíme
soľou a korením.
- Jarnú cibuľku umyjeme, zbavíme
korienkov, rozkrojíme pozdĺž a potom na
viac kúskov.
- Potom pripravíme kel:
Odstránime vrchné lístky a ružičkový kel krátko obvaríme
(asi 2 minúty). Rýchlo schladíme, osušíme a prekrojíme cez hlúbik na polovicu. Nakrájaný kel urestujeme
spolu s cibuľkou a gnocchi, podlejeme
trochou vody a pridáme cesnakový krém
a gorgonzolu.
|