Gjuveč - co dům dal (fotorecept)
Autor receptu: alex37
Takže ďaľšia "mištičková" záležitosť, dnes zo surovín, ktoré sa našli v našej chladničke, a
babičkinej a deduškovej záhradke. Grilovali sme morčacie prsíčka, vystalo nám z nich tak
sme ich potrebovali niekde použiť. Ohrievané ich už nikto nechce, tak som ich trošička
oklamala. /tých mojich/ V konečnom dôsledku sa potom nikto nesťažoval.
5 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- nakrájame si suroviny, medzitým si dáme variť očistené zemiaky v osolenej vode
- na panvici na oleji speníme cibuľu, potom pridáme mrkvu a petržlen, papriku šampiňóny a na pásiky nakrájané mäso. Dusíme 15 - 20 min.
- Medzitým sa nám uvarili zemiaky, uložíme ich do nádobky, pridáme kúsok masla a biely balkánsky syr.
- pridáme ostatné suroviny, ktoré sme udusili, surový nakrájaný cesnak, olúpanú nakrájanú rajčinu /1ks na 5 mištičiek/ petržlen, čierne korenie, soľ a komu sa čo hodí. Navrchu posypeme nahrubo strúhaným tvrdým syrom.
- zakryjeme, dáme do rúry na 200°C cca 40´.
- Medzitým si pripravíme šalát, najlepšie z čerstvých surovín. Rodičia pestujú takéto krásne a chutné rajčiny odroda "БиволскоСърце" - býčie srdce , niektorá váži aj 1 kg, sladké a veľmi chutné.
- Všetko pokrájame, a až pred konzumáciou osolíme a polejeme olivovým olejom. Žiaden ocot, žiadny cukor, rajčiny pustia svoju šťavu.