Gjuveč - co dům dal (fotorecept)

Autor receptu: alex37

Takže ďaľšia "mištičková" záležitosť, dnes zo surovín, ktoré sa našli v našej chladničke, a babičkinej a deduškovej záhradke. Grilovali sme morčacie prsíčka, vystalo nám z nich tak sme ich potrebovali niekde použiť. Ohrievané ich už nikto nechce, tak som ich trošička oklamala. /tých mojich/ V konečnom dôsledku sa potom nikto nesťažoval.

5
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. nakrájame si suroviny, medzitým si dáme variť očistené zemiaky v osolenej vode
  2. na panvici na oleji speníme cibuľu, potom pridáme mrkvu a petržlen, papriku šampiňóny a na pásiky nakrájané mäso. Dusíme 15 - 20 min.
  3. Medzitým sa nám uvarili zemiaky, uložíme ich do nádobky, pridáme kúsok masla a biely balkánsky syr.
  4. pridáme ostatné suroviny, ktoré sme udusili, surový nakrájaný cesnak, olúpanú nakrájanú rajčinu /1ks na 5 mištičiek/ petržlen, čierne korenie, soľ a komu sa čo hodí. Navrchu posypeme nahrubo strúhaným tvrdým syrom.
  5. zakryjeme, dáme do rúry na 200°C cca 40´.
  6. Medzitým si pripravíme šalát, najlepšie z čerstvých surovín. Rodičia pestujú takéto krásne a chutné rajčiny odroda "БиволскоСърце" - býčie srdce , niektorá váži aj 1 kg, sladké a veľmi chutné.
  7. Všetko pokrájame, a až pred konzumáciou osolíme a polejeme olivovým olejom. Žiaden ocot, žiadny cukor, rajčiny pustia svoju šťavu.