Gazdovská pochúťka

Autor receptu: diabambulka

Inšpiroval ma recept z Báječnej ženy, ako vždy človek si ho po svojom upraví a vylepší :-))) Môžem Vám len odporučiť...

5
porcií

Suroviny

Postup

  1. Zemiakové šúľance : Uvarené zemiaky postrúhame na jemno na strúhadle ( ako mrkvu ). Do stredu si urobíme jamku a rozklepneme do nej vajíčko, pridáme múku, detskú krupicu a osolíme. Vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme šúľance. Varíme v osolenej vode.
  2. Príloha : Slaninu nakrájame na kocky a orestujeme, pridáme na kolieska nakrájanú klobásku, premytú a nakrájanú kyslú kypustu, 1 PL kečupu, alebo paradajkového pretlaku. Zalejeme vodou a dusíme domäkka. Keď je kapustička hotová premiešame ju s hotovými šúľancami.
  3. Dobrú chuť.