Gazdovská pochúťka
Autor receptu: diabambulka
Inšpiroval ma recept z Báječnej ženy, ako vždy človek si ho po svojom upraví a vylepší :-)))
Môžem Vám len odporučiť...
Postup
- Zemiakové šúľance :
Uvarené zemiaky postrúhame na jemno na strúhadle ( ako mrkvu ). Do stredu si urobíme jamku a rozklepneme do nej vajíčko, pridáme múku, detskú krupicu a osolíme. Vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme šúľance. Varíme v osolenej vode.
- Príloha :
Slaninu nakrájame na kocky a orestujeme, pridáme na kolieska nakrájanú klobásku, premytú a nakrájanú kyslú kypustu, 1 PL kečupu, alebo paradajkového pretlaku. Zalejeme vodou a dusíme domäkka.
Keď je kapustička hotová premiešame ju s hotovými šúľancami.
- Dobrú chuť.