Gazdovská pochúťka na kapuste
Autor receptu: lenkac
Tento rok sme tlačili kapustu a toto je prvý recept z tohtoročnej :) je to rýchle, na jednom pekáči a nie je z toho veľa špinavého riadu. Hotové jedlo na tanieri sa nestihlo odfotiť, tak aspoň fotka z pekáča :)
4-5 porcie |
10 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Všetky množstvá jednotlivých surovín som dávala od oka, resp. čo dom dal a v akom množstve. Ja som nemala jelítko, tak som ho nahradila kuracím s kosťou, ale prevažne dávam jelítko, klobáska, slanina, zemiaky...
- Na spodok pekáča poukladáme kyslú kapustu, na kapustu uložíme všetky ostatné suroviny, ktoré máme k dispozície, resp. podľa chute stravníkov.
- Na záver som na vrstvy mäsa poukladala ešte cibuľu a poslednú vrstvu kapusty a pokvapkala ešte olejom, aby sa to nepripieklo.
- Dobrú chuť :)