Gazdovská pochúťka na kapuste

Autor receptu: lenkac

Tento rok sme tlačili kapustu a toto je prvý recept z tohtoročnej :) je to rýchle, na jednom pekáči a nie je z toho veľa špinavého riadu. Hotové jedlo na tanieri sa nestihlo odfotiť, tak aspoň fotka z pekáča :)

4-5
porcie
10 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Všetky množstvá jednotlivých surovín som dávala od oka, resp. čo dom dal a v akom množstve. Ja som nemala jelítko, tak som ho nahradila kuracím s kosťou, ale prevažne dávam jelítko, klobáska, slanina, zemiaky...
  2. Na spodok pekáča poukladáme kyslú kapustu, na kapustu uložíme všetky ostatné suroviny, ktoré máme k dispozície, resp. podľa chute stravníkov.
  3. Na záver som na vrstvy mäsa poukladala ešte cibuľu a poslednú vrstvu kapusty a pokvapkala ešte olejom, aby sa to nepripieklo.
  4. Dobrú chuť :)