Zemiaková polievka
Frankfurtská polievka s fazuľou (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Chutná, jednoduchá a rýchla polievka, ktorá zasýti aj namiesto hlavného jedla.
Postup
- Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobno. Zemiaky nakrájame na menšie kocky a párky na 2-3 cm kúsky.
- Na masti orestujeme cibuľu do zlatista spolu s rascou, neskôr pridáme cesnak.
- Pridáme múku, opečieme, potom stiahneme z plameňa, pridáme mletú papriku a premiešame.
- Zalejeme vývarom a metličkou rozmiešame, aby neboli hrudky.
- Privedieme k varu a pridáme zemiaky, ligurček a chilli papričku. Za občasného premiešania varíme do zmäknutia zemiakov.
- Medzitým si na panvici s troškou oleja opečieme kúsky párkov.
- Párky pridáme do polievky spolu s fazuľou aj s nálevom, ochutíme mletým korením a soľou a prehrejeme. Nakoniec pridáme majorán.
- Podávame s pečivom.