Zemiaková polievka

Frankfurtská polievka s fazuľou (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Chutná, jednoduchá a rýchla polievka, ktorá zasýti aj namiesto hlavného jedla.

Postup

  1. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobno. Zemiaky nakrájame na menšie kocky a párky na 2-3 cm kúsky.
  2. Na masti orestujeme cibuľu do zlatista spolu s rascou, neskôr pridáme cesnak.
  3. Pridáme múku, opečieme, potom stiahneme z plameňa, pridáme mletú papriku a premiešame.
  4. Zalejeme vývarom a metličkou rozmiešame, aby neboli hrudky.
  5. Privedieme k varu a pridáme zemiaky, ligurček a chilli papričku. Za občasného premiešania varíme do zmäknutia zemiakov.
  6. Medzitým si na panvici s troškou oleja opečieme kúsky párkov.
  7. Párky pridáme do polievky spolu s fazuľou aj s nálevom, ochutíme mletým korením a soľou a prehrejeme. Nakoniec pridáme majorán.
  8. Podávame s pečivom.