Šošovica

Francúzska šošovica s fazuľou mungo a bulgurom

Autor receptu: blissofplants

Niekto sa ma tu už pýtal prečo francúzska a nie klasická hnedá slovenská!? Má to 2 dôvody* ? 1. Nežijem na Slovensku už 20 rokov a i keď je možné kúpiť hnedú šošovicu v slovenskom obchode v Londýne, nakupujem hlavne v plastic free obchodoch. ? 2. Francúzska mi chutí viac, neprevarí sa, na rozdiel od hnedej, a udrží si svoj tvar. ? Ak práve doma nemáte po ruke francúzsku šošovicu, môžete ju samozrejme nahradiť hnedou. Ale určite tú francúzsku aspoň vyskúšajte. ?

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zohrejeme si olej v hrnci. Pridáme nakrájanú cibuľu a na malé kúsky nakrájanú papriku, pár minút opražíme.
  2. Vmiešame karí listy, prichystané koreniny (semienka horčice, senovku grécku), sušené bylinky a nadrobno nakrájaný cesnak.
  3. Všetko spolu popražíme ešte minútku nech sa chute premiešajú.
  4. Pridáme opláchnutú šošovicu s fazuľou mungo, na malé kúsky nakrájanú mrkvu, zalejeme vodou, privedieme do varu, hrniec prikryjeme a varíme zhruba 30 minút.
  5. Ochutíme soľou, čiernym korením a kurkumou. Do šošovice pridáme bulgur, ak treba, dolejeme vodu.
  6. Varíme ešte ďalších zhruba 15 minút. Dochutíme ak je treba. Dobrú chuť.