Šošovica
Francúzska šošovica s fazuľou mungo a bulgurom
Autor receptu: blissofplants
Niekto sa ma tu už pýtal prečo francúzska a nie klasická hnedá
slovenská!? Má to 2 dôvody* ? 1. Nežijem na Slovensku už 20
rokov a i keď je možné kúpiť hnedú šošovicu v slovenskom
obchode v Londýne, nakupujem
hlavne v plastic free obchodoch.
?
2. Francúzska mi chutí viac,
neprevarí sa, na rozdiel od hnedej,
a udrží si svoj tvar. ?
Ak práve doma nemáte po ruke
francúzsku šošovicu, môžete ju
samozrejme nahradiť hnedou.
Ale určite tú francúzsku aspoň
vyskúšajte. ?
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Zohrejeme si olej v hrnci.
Pridáme nakrájanú cibuľu a na malé kúsky nakrájanú papriku, pár minút opražíme.
- Vmiešame karí listy, prichystané koreniny (semienka horčice, senovku grécku), sušené bylinky a nadrobno nakrájaný cesnak.
- Všetko spolu popražíme ešte minútku nech sa chute premiešajú.
- Pridáme opláchnutú šošovicu s fazuľou mungo, na malé kúsky nakrájanú mrkvu, zalejeme vodou, privedieme do varu, hrniec prikryjeme a varíme zhruba 30 minút.
- Ochutíme soľou, čiernym korením a kurkumou. Do šošovice pridáme bulgur, ak treba, dolejeme vodu.
- Varíme ešte ďalších zhruba 15 minút. Dochutíme ak je treba.
Dobrú chuť.