Francúzska krémová cesnaková polievka

Autor receptu: maya2912

Viem, že tento recept nie je vo svete varenia žiadnou novinkou, ale pre mňa to bolo tenkrát poprvé a keď som už toľko cesnaku načistila, tak som si vravela, že pojdem s receptom aj na varechu :) Nech sa páči...

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na úvod si pripravíme pevné nervy a očistíme tie tri hlávky cesnaku, tiež cibuľku, ktorú si nakrájame na kocky a podobne aj zemiaky na kocky. Odmeriame si pol litra mlieka a dáme si variť bujón do pol litra vody. Odvážime si maslo (ja som nevážila ale dala od oka :)) a môžme sa pustiť do varenia.
  2. Rozpustíme si polovičku masla, teda 30g a opražíme na ňom strúčiky cesnaku, pridáme k tomu cibuľku a tiež pražíme tak dve minútky. Pridáme k tomu zemiaky aj so zvyškom masla a premiešame.
  3. Nakoniec do toho dáme pol litra mlieka a vývar. Vo väčšine receptov píšu, že zeleninový a že môže byť aj z bujónu. Ja som mala po ruke iba slepačí bujón a polievočke to nijako neuškodilo :) Celé to povaríme kým všetko nezmäkne, ja som varila 25 minút.
  4. Hotovú polievku potom rozmixujeme do hladka a podľa chuti pridáme soľ, korenie a majoránku. Ja som do polievočky pred podávaním pridala aj postrúhaný tvrdý syr a chutila báječne. Všetkým prajem dobrú chuť.