Cibuľová polievka
Francúzska cibuľová polievka so syrovými bagetkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
30 minút na 220 °C |
Postup- Cibuľu olúpeme, prekrojíme a nakrájame na tenké plátky. V hrnci zohrejeme olej a cibuľu na ňom na miernom ohni
10 minút opekáme domäkka. Dochutíme
soľou, korením, cukrom a dusíme ďalších
10 minút. Občas premiešame, cibuľa by
mala jemne zhnednúť.
- Zalejeme vínom, vývarom, premiešame
a privedieme do varu, dochutíme tymianom a povaríme ďalších 10 minút. Do polievky prelisujeme olúpané strúčiky cesnaku. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
- Polievku môžeme rozdeliť do 4 zapekacích misiek. Do každej vložíme po 2 plátky bagety, posypeme strúhaným
syrom a dáme zapiecť do rúry rozohriatej
na 220 °C.
- Ak nemáme
misky vhodné do
rúry, tak plátky bagety
rozložíme na plech vystlaný
papierom na pečenie, husto
ich posypeme syrom a dáme
zapiecť do rúry. Servírujeme
tak, že ich vložíme do
horúcej polievky.
|