Cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka so syrovými bagetkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu olúpeme, prekrojíme a nakrájame na tenké plátky. V hrnci zohrejeme olej a cibuľu na ňom na miernom ohni 10 minút opekáme domäkka. Dochutíme soľou, korením, cukrom a dusíme ďalších 10 minút. Občas premiešame, cibuľa by mala jemne zhnednúť.
  2. Zalejeme vínom, vývarom, premiešame a privedieme do varu, dochutíme tymianom a povaríme ďalších 10 minút. Do polievky prelisujeme olúpané strúčiky cesnaku. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
  3. Polievku môžeme rozdeliť do 4 zapekacích misiek. Do každej vložíme po 2 plátky bagety, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry rozohriatej na 220 °C.
  4. Ak nemáme misky vhodné do rúry, tak plátky bagety rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, husto ich posypeme syrom a dáme zapiecť do rúry. Servírujeme tak, že ich vložíme do horúcej polievky.