Francúzska cibuľačka (fotorecept)

Autor receptu: oksimo

Tento recept mám od mojej francúzskej kamarátky a veľmi mi chutí, možno bude aj Vám :)

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Na hrubo si nakrájame cibuľu, môžme pridať aj nejakú tú červenú, nech to je farebnejšie.
  2. Rozpálime si maslo v hrnci, pridáme cibuľu, pekne osolíme a prudko orestujeme. Pridáme biele víno a horúci vývar (slepačí, hovädzí, podľa toho, ktorý mám v rezerve v mraziaku)
  3. Nakrájame si polovicu bagety a polovicu eidamu na kocky.
  4. Pripravené :) počkáme kým nám polievka začne vrieť.
  5. Bagetu so syrom dáme do kotla :) raz premiešame, okoreníme čerstvo mletým korením a nezabudnime na provensálske bylinky. Necháme ju pomaly variť a už ju viac nemiešame, bageta sa rozvarí a tým aj zahustí celú polievku.
  6. Medzitým si pripravíme druhú polku bagety. Nakrájame na kolieska, dáme na ne trochu masla a zasypeme strúhaným syrom, čo sme si odložili. A dáme si ich zapiecť do horúcej rúry.
  7. Dobrú chuť