Florenský koláč (fotorecept)
Autor receptu: gman
prekvapivo jednoducha a o to chutnejsia zalezitost, ktorou som sa inspiroval z casopisu
4 porcie |
10+10 minút na 220 °C |
Postup
- predhrejeme si ruru na 220 stupnov. zatial omyjeme mlady spenat, nechame ho odkvapkat. pridame to do rozohriateho hrnca alebo panvice trochu oleivoveho oleja,
- spenat odstavime, nechame vychladnut a vychladnuty este vyzmykame, aby sme ho zbavili prebytocnej vody.
- spenat, ricottu, muskatovy orech, sol a korenie zmiesane dohromady
- do rury vlozime zapiect listkove cesto, ktore popichame vidlickou
- ked sa cesto po 15min upecie dohneda, na vrch rozotrieme spenatovo-ricottovu zmes.
- v zmesi sa pokusime vytvorit priehlbinky, do ktory rozbijeme styri vajcia
- pecieme dalsich 10-15min alebo pokial bielok nestuhne.
- po upeceni rozkrajame na styri kusy a podavame