Florenský koláč (fotorecept)

Autor receptu: gman

prekvapivo jednoducha a o to chutnejsia zalezitost, ktorou som sa inspiroval z casopisu

4
porcie
10+10 minút
na 220 °C

Postup

  1. predhrejeme si ruru na 220 stupnov. zatial omyjeme mlady spenat, nechame ho odkvapkat. pridame to do rozohriateho hrnca alebo panvice trochu oleivoveho oleja,
  2. spenat odstavime, nechame vychladnut a vychladnuty este vyzmykame, aby sme ho zbavili prebytocnej vody.
  3. spenat, ricottu, muskatovy orech, sol a korenie zmiesane dohromady
  4. do rury vlozime zapiect listkove cesto, ktore popichame vidlickou
  5. ked sa cesto po 15min upecie dohneda, na vrch rozotrieme spenatovo-ricottovu zmes.
  6. v zmesi sa pokusime vytvorit priehlbinky, do ktory rozbijeme styri vajcia
  7. pecieme dalsich 10-15min alebo pokial bielok nestuhne.
  8. po upeceni rozkrajame na styri kusy a podavame