Cestoviny
Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Sú to fliačky so zeleninou a smotanou. Je to lahodné jedlo plné dobrých surovín.
6 - 8 porcií |
5 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu pokrájame na pol mesiace, kapiu na menšie kúsky a slaninu na 1 cm kocky. Do hrnca dáme olej a naň cibuľu, kapiu a slaninu. Posypeme korením a rascou. Dusíme až sa objem v hrnci zmenší o polovicu.
- Pridáme ružičkový kel, ktorý sme očistili a rozrezali na štvrtky. Pridáme asi tri lyžice vody a ďalej dusíme. Vodu počas celého dusenia pridávame, len po lyžiciach toľko, aby sa to na dno nelepilo.
- Asi po 8-minútovom dusení pridáme nastrúhaný cesnak. Dusíme tak päť minút.
- Ďalej do hrnca pridáme čili omáčku a pokračujeme v dusení.
- Keď je už všetko mäkké pridáme fazuľové struky, ktoré sú sterilizované.
- Chvíľu dusíme a miešame počas toho. Ochutnáme a pripadne dosolíme, no opatrne.
- Napokon pridáme kyslú smotanu (ktorá má teplotu kuchyne).
- Dusíme ešte asi osem minút, nech sa to dobré prevarí.
- Všetko uvarené z hrnca nalejeme na uvarené fliačky a dobre premiešame. No a máme hotovo.
- Môžeme nakladať, je to dobré a sýte. Skúste niekedy.