Cestoviny

Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Sú to fliačky so zeleninou a smotanou. Je to lahodné jedlo plné dobrých surovín.

6 - 8
porcií
5 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu pokrájame na pol mesiace, kapiu na menšie kúsky a slaninu na 1 cm kocky. Do hrnca dáme olej a naň cibuľu, kapiu a slaninu. Posypeme korením a rascou. Dusíme až sa objem v hrnci zmenší o polovicu.
  2. Pridáme ružičkový kel, ktorý sme očistili a rozrezali na štvrtky. Pridáme asi tri lyžice vody a ďalej dusíme. Vodu počas celého dusenia pridávame, len po lyžiciach toľko, aby sa to na dno nelepilo.
  3. Asi po 8-minútovom dusení pridáme nastrúhaný cesnak. Dusíme tak päť minút.
  4. Ďalej do hrnca pridáme čili omáčku a pokračujeme v dusení.
  5. Keď je už všetko mäkké pridáme fazuľové struky, ktoré sú sterilizované.
  6. Chvíľu dusíme a miešame počas toho. Ochutnáme a pripadne dosolíme, no opatrne.
  7. Napokon pridáme kyslú smotanu (ktorá má teplotu kuchyne).
  8. Dusíme ešte asi osem minút, nech sa to dobré prevarí.
  9. Všetko uvarené z hrnca nalejeme na uvarené fliačky a dobre premiešame. No a máme hotovo.
  10. Môžeme nakladať, je to dobré a sýte. Skúste niekedy.