Tekvicové špagety
Fit tekvicové „špagety“ s mletým morčacím mäsom v paradajkovej omáčke (videorecept)
Autor receptu: fitka3010
V tomto recepte naberá tekvica nový rozmer. A krájanie cesnaku ešte novší! :) Tieto skvelé tekvicové “špagety” s mletým morčacím mäsom
určite vyskúšajte. Recept je z mojej stránky www.fitrecepty.sk a z knihy Fit recepty 3.diel. Dúfam, že vám bude chutiť tak ako nám :)
2 porcie |
15 minút príprava |
45 minút na 205 °C |
Postup
- Tekvicu si prekrojíme pozdĺžne na polovicu a vydlabeme z nej semienka.
- Do zapekacej misy alebo hlbšieho pekáča nalejeme zhruba 2 cm vody, položíme do nej obe polovice tekvice (vnútrom nadol) a prikryjeme ich predierkovaným alobalom. Tekvicu pečieme 45 minút na 205 stupňoch. Po 45 minútach tekvicu vyberieme, otočíme a pomocou vidličky vnútro vyškrabeme na “špagety”.
- Medzičasom si v hrnci roztopíme kokosový olej, na ktorom zľahka orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Do hrnca pridáme mleté morčacie mäso, paradajkový pretlak, korenie, morskú soľ, vodu a zmes poriadne zamiešame. Mäso dusíme prikryté po dobu 30 minút. Následne do mäsa pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, v prípade potreby ešte trocha vody, čerstvú bazalku a odkryté povaríme ešte 5 minút.
- Hotové mäso podávame s tekvicovými “špagetami” a v prípade záujmu ich môžeme posypať strúhaným syrom.
Dobrú chuť! :)