Fit segedínsky guláš s knedlíkom z celozrnnej múky
Autor receptu: tess
6 porcií |
35 minút tepelná úprava |
Postup- Knedlík:
Všetky ingrediencie spolu zmiešame.
Z cesta si „vymodelujeme“ knedlík. Necháme asi 15 minút odstáť.
Dáme variť vodu do hrnca a knedlík celý v nej ponoríme.
Varíme z jednej strany asi 8 minút, potom prevrátime a ďalších 8 minút. a
- Mäso:
Do hrnca/ panvice dáme lyžicu oleja a na drobno nakrájanú cibuľu opekáme dozlatista.
Pridáme na kocky nakrájané mäso.
Na chvíľu odstavíme z ohňa, pridáme mletú papriku,soľ a čierne korenie. Poriadne premiešame a dáme naspäť na oheň, prikryjeme a dusíme asi 20 minút.
Občas premiešame a ak sa začína mäso pripaľovať, pridáme vodu podľa potreby (čím menej tým lepšie).
- Keď je mäso mäkké, pridáme kapustu a premiešame.
Kapustu s mäsom necháme dusiť asi 10 minút.
Keď je kapusta zmäknutá, odstavíme z ohňa. Primiešame biely jogurt podľa potreby.
Dobrú chuť :)
|