Fit segedínsky guláš s knedlíkom z celozrnnej múky

Autor receptu: tess

6
porcií
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Knedlík: Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Z cesta si „vymodelujeme“ knedlík. Necháme asi 15 minút odstáť. Dáme variť vodu do hrnca a knedlík celý v nej ponoríme. Varíme z jednej strany asi 8 minút, potom prevrátime a ďalších 8 minút. a
  2. Mäso: Do hrnca/ panvice dáme lyžicu oleja a na drobno nakrájanú cibuľu opekáme dozlatista. Pridáme na kocky nakrájané mäso. Na chvíľu odstavíme z ohňa, pridáme mletú papriku,soľ a čierne korenie. Poriadne premiešame a dáme naspäť na oheň, prikryjeme a dusíme asi 20 minút. Občas premiešame a ak sa začína mäso pripaľovať, pridáme vodu podľa potreby (čím menej tým lepšie).
  3. Keď je mäso mäkké, pridáme kapustu a premiešame. Kapustu s mäsom necháme dusiť asi 10 minút. Keď je kapusta zmäknutá, odstavíme z ohňa. Primiešame biely jogurt podľa potreby. Dobrú chuť :)