Filety zo zveriny s pórovo-šampiňónovou omáčkou

Autor receptu: sestricka126

Tento recept je originálne zo sobieho mäsa.A keďže na Slovensku sa nedá kúpiť,tak sa dá nahradiť mäsom z vysokej zveriny-srnčie,jelenie.Sobie mäso patrí medzi tradičné jedlo na severe Nórska.

4
porcie
20 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso nasolíme okoreníme.Na panvici rozpálime maslo s troškou oleja.Potom tam dáme filé a z každej strany ho opečieme 2minúty.Medzitým si vyhrejeme rúru na 180C.Mäso po opečení dáme do ohňovzdornej misy,zakryjeme a pečieme v rúre cca 8minút.
  2. Medzitým si očistíme hríby a nakrájame na plátky.Pór nakrájame na kolieska.Na panvici rozohrejeme olivový olej a nasypeme tam hríby.Tie si osolíme a trošku okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou,aby si hríby zchovali peknú farbu.Potom pridáme pór.Spolu podusíme a podlejeme smotanou na šľahanie.Všetko spolu povaríme 4miútky a potom pridáme brusnicový džem.Premiešame necháme minútku prevrieť.
  3. Mäsko po upečeni vytiahneme z rúry necháme ho samozrejme prikryté a nechame ho oddychnúť v mise ešte 10 minút.Podávame s uvarenými zemiakmy alebo domácou knedľou.