Fazuľový guláš (fotorecept)
Autor receptu: zabiatko66
V Turčianskom kraji, priamo v Sučanoch, ľudia-rodáci kedysi dávno dostali prezývku
fazuliari. A
tento recept je pre nich identický. Robila ho moja polovička, ktorá pochádza zo Sučian a
ja
som mu pri tom asistovala s fotoaparátom.
Postup
- Suchý fazuľu si dáme 1 deň pred varením namočiť. Potom ju scedíme dáme čistú vodu, osolíme, pridáme 2-3 ks bobkového listu a varíme.
- Medzi tým si pripravíme ingrediencie. Krúpy premyjeme vo vode, cibuľku, mrkvu, zeler, pretržlen, zemiaky, cesnak očistíme
/zeler sme nemali doma tak sme ho nepoužili/
- cibuľku udusíme na oleji do sklovita, potom pridáme slaninku nakrájanú na kocky a nakoniec pridáme červenú papriku.
- Ku fazuli postupne pridáme koreňovú zeleninu pokrájanú na kolieska, krúpy a pridáme cibuľku so slaninkou. Varíme. Potom pridáme zemiaky nakrájané na kocky.
- Nakoniec dáme sušenú petržlenovú vňať. Necháme trošku prevrieť a možeme papať.
Dobrú chuť.