Fazuľový burger v domácich žemličkách (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, droždia, soli a cukru spravíme kvások, ktorý poprášime múkou a necháme vykysnúť. Keď je nakysnutý, pridáme vajcia a múku a vymiešame cesto. Necháme asi 40 minút nakysnúť.

  2. Pripravené cesto nakrájame na rovnaké časti a vypracujeme na bochníky, ktoré ešte necháme podkysnúť a natrieme maslom. Pečieme v rúre asi 15 minút.

  3. Z uvarenej fazule, cesnaku, cibule a mäty vypracujeme burgery, ktoré dochutíme soľou a korením a obalíme v strúhanke a opečieme na oleji dozlatista. Hamburgery plníme podľa chuti, môžeme použiť rôznu zeleninu, dresingy, syry...