Fazuľovo-bravčový guľáš v zemiakovej placke

Autor receptu: lucina2222

Pôvodnú verziu gulášu, ktorý vymyslela moja mamka, som obohatila o ďalšie suroviny a výsledok je znova fantastický. :)

6
porcií
20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové mäsko nakrájané na kocky, popražíme na cibuľke a na cesnaku. Keď sa mäso popraží, môžme popridávať koreniny a worcesterskú omáčku. Potom pridáme lečo alebo nakrájanú čerstvú zeleninu (paprika, paradajky). Pridáme paradajkový pretlak a horčicu. Poriadne premiešame a necháme dusiť na menšom ohni prikryté.
  2. V druhom hrnci už máme prichystanú fazuľu, ktorú sme deň pred varením namočili do vody, aby skôr zmäkla. Dáme ju variť s bobkovým listom až kým sa neuvarí domäkka, ale pozor, nesmie byť rozvarená pretože sa ešte bude chvíľku variť s mäskom.
  3. Mäso skontrolujeme, či je už mäkké, ak áno pridáme na drobno postrúhaný zemiak, aby nám omáčka zhustla. Keď sa zemiak rozvarí, pridáme fazuľu, z ktorej sme zliali vodu v ktorej sa varila. Ešte chvíľku povaríme a keď sa nám zdá že omáčka nie je dostatočne hustá, zahustíme múkou.
  4. Zemiakové placky : Mali by byť väčšie, keďže guľáš by sa mal správne podávať v placke preloženej na polovicu. Do misky postrúhame zemiaky, pridáme vajce, petržlenovú vňať, soľ, čierne korenie, vegetu a pretlačený cesnak. Postupne pridávame múku, kým cesto nezhustne. Lenže my chceme aby boli placky väčšie a tenšie, a aby sa nám cesto pekne rozlialo po panvici, preto pridáme mlieko. Vezmeme si stredne širokú panvicu a rozpálime na nej trocha oleja. Naberačkou nalievame na panvicu cesto, a pečieme placky z oboch strán.
  5. Nakoniec naplníme guľáš do placky, a posypeme strúhaným syrom. Podávame. Dobrú chuť :)