Fazuľová polievka so zemiakmi a údeným mäsom (fotorecept)

Autor receptu: marikasu

príjemne zahreje po zimnej sánkovačke :-)

Suroviny

Postup

  1. Údené rebierka dáme do hrnca so studenou vodou, prípadne do tlakového hrnca a uvaríme do mäkka. Po uvarení ich vyberieme na tanier, mäso oberieme od kostí a pokrájame na menšie kúsky.
  2. Do vývaru vložíme vopred namočenú fazuľu a keď je polomäkká, pridáme zemiaky pokrájané na kocky a čili papričky.
  3. Pripravíme si zásmažku z oleja, cibule a hladkej múky, pridáme mletú červenú papriku.
  4. Zásmažku dáme do polievky spolu s pokrájaným údeným mäskom, podľa potreby osolíme, podľa chuti okoreníme a ešte chvíľu povaríme. Podávame s čerstvým chlebíkom.