Fazuľková polievka
Fazuľková polievka s pšenom (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Pšeno môže poslúžiť aj ako závarka do polievky.* Musíme len počítať s tým, že nabobtná a polievku zahustí, takže podľa toho volíme jeho množstvo, aj množstvo tekutiny. Polievka je ale rýchlo hotová a na prácu veľmi nenáročná.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme karí a premiešame.
- Vložíme nakrájanú fazuľku a pšeno, korenie a soľ a premiešame. Zalejeme vodou a varíme domäkka, asi 15 minút. Pšeno nabobtná, takže počas varenia polievku kontrolujeme a v prípade potreby dolejeme horúcou vodou na požadovanú hustotu.
- Do uvarenej polievky vložíme nasekanú vňať, premiešame a hneď podávame.