Fazuľková polievka

Fazuľková polievka s pšenom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Pšeno môže poslúžiť aj ako závarka do polievky.* Musíme len počítať s tým, že nabobtná a polievku zahustí, takže podľa toho volíme jeho množstvo, aj množstvo tekutiny. Polievka je ale rýchlo hotová a na prácu veľmi nenáročná.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme karí a premiešame.
  2. Vložíme nakrájanú fazuľku a pšeno, korenie a soľ a premiešame. Zalejeme vodou a varíme domäkka, asi 15 minút. Pšeno nabobtná, takže počas varenia polievku kontrolujeme a v prípade potreby dolejeme horúcou vodou na požadovanú hustotu.
  3. Do uvarenej polievky vložíme nasekanú vňať, premiešame a hneď podávame.