Fazuľková polievka
	        Fazuľková polievka s pšenom (fotorecept)
	        Autor receptu: tejaja
	         
	        
	        Pšeno môže poslúžiť aj ako závarka do polievky.* Musíme len počítať s tým, že nabobtná a polievku zahustí, takže podľa toho volíme jeho množstvo, aj množstvo tekutiny. Polievka je ale rýchlo hotová a na prácu veľmi nenáročná.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme karí a premiešame.
 - Vložíme nakrájanú fazuľku a pšeno, korenie a soľ a premiešame. Zalejeme vodou a varíme domäkka, asi 15 minút. Pšeno nabobtná, takže počas varenia polievku kontrolujeme a v prípade potreby dolejeme horúcou vodou na požadovanú hustotu.
 - Do uvarenej polievky vložíme nasekanú vňať, premiešame a hneď podávame.