Fašírky

Fašírky v ostro-kyslej hubovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Tento recept som dávnejšie našla na nete, no ale to by som nebola ja, keby som ho neupravila.* Trochu aj suroviny, ale hlavne som zvolila iný postup.

8
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Ako prvé som namočila huby. Do misy som dala mleté mäso a suroviny do fašírky. Riadne som premágala a urobila fašírky. Uložila som na papier na pečenie a dala do rúry na 200 °C na cca 25 - 30 min.
  2. A teraz omáčka: Do kastróla som dala orestovať nadrobno nakrájanú cibuľu na masti, keď zosklovatela, pridala som malú naberačku vody z húb, vyrestovala na tuk, to som zopakovala 3x. Pridala som posekaný cesnak, chilli a saturejku a chvíľu zas restovala. Potom som do toho zarestovala pretlak. Pridala som huby aj s vodou, konzervu paradajok, nakrájanú cuketu, soľ a korenie. Nechala som bublať cca 20 min. Nakoniec som dochutila kokosovým cukrom, ryžovým octom a sójovou omáčkou. Priliala som ešte horúcu vodu, aby som mala omáčku takej hutoty, akú som chcela. Tu je hotová omáčka.
  3. Do omáčky som vložila hotové fašírky a nechala spojiť chute asi 5 min.