Fašírky
Fašírky v ostro-kyslej hubovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Tento recept som dávnejšie našla na nete, no ale to by som nebola ja, keby som ho neupravila.* Trochu aj suroviny, ale hlavne som zvolila iný postup.
8 porcií |
25 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Ako prvé som namočila huby.
Do misy som dala mleté mäso a suroviny do fašírky. Riadne som premágala a urobila fašírky. Uložila som na papier na pečenie a dala do rúry na 200 °C na cca 25 - 30 min.
- A teraz omáčka: Do kastróla som dala orestovať nadrobno nakrájanú cibuľu na masti, keď zosklovatela, pridala som malú naberačku vody z húb, vyrestovala na tuk, to som zopakovala 3x. Pridala som posekaný cesnak, chilli a saturejku a chvíľu zas restovala. Potom som do toho zarestovala pretlak. Pridala som huby aj s vodou, konzervu paradajok, nakrájanú cuketu, soľ a korenie. Nechala som bublať cca 20 min.
Nakoniec som dochutila kokosovým cukrom, ryžovým octom a sójovou omáčkou. Priliala som ešte horúcu vodu, aby som mala omáčku takej hutoty, akú som chcela. Tu je hotová omáčka.
- Do omáčky som vložila hotové fašírky a nechala spojiť chute asi 5 min.