Fašírky

Fašírky so syrom v slaninke s pečenou zeleninou (videorecept)

Autor receptu: tartletka

Perfektné jesenné jedlo, ktoré rozvonia kuchyňu a zasýti celú rodinu. Pestrá kombinácia pečenej tekvice, červenej repy, mrkvy a zemiakov doplnená voňavým rozmarínom a skvelé fašírky z mletého mäsa so syrom gouda opečené v slaninke, sú zárukou výborného obeda či večere.

4
porcie
30 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso (zmes hovädzieho a bravčového) preložíme do misky, pridáme nahrubo nastrúhaný syr gouda a najemno nasekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešame a dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.
  2. Rukami namočenými do vody z mäsovej zmesi formujeme fašírky. Môžeme použiť aj do vody namočenú naberačku na zmrzlinu. Každú fašírku obalíme do plátku slaninky.
  3. Očistenú mrkvu, tekvicu a červenú repu nakrájame na väčšie kúsky a spolu s menšími zemiakmi v šupke (môžeme použiť aj väčšie zemiaky nakrájané na mesiačiky) preložíme na plech na pečenie a pokvapkáme olejom. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, lístkami rozmarínu, ktoré zeleninu pekne rozvoňajú. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 25-30 minút.
  4. Kým sa zelenina pečie, na rozpálenej panvici opekáme fašírky na miernom ohni, z každej strany asi 4 až 5 minút.
  5. Hotové fašírky podávame s pečenou zeleninou.