Fazuľové struky

Fašírky s omáčkou s fazuľovými strukmi (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Takto nejako varila fazuľové struky moja krstná z Trenčianskych Teplíc.

30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé by sme si mali pripraviť čo potrebujeme ako posledné... Nakrájame si údenú slaninku a vytopíme ju na oškvarky.
  2. Z vytopených oškvariek odoberieme z masti a na nej osmažíme do sklovita 2-3 na kocky pokrájané cibule. K cibuli potom pridáme nakrájané fazuľové struky a zalejeme ich po vrch vodou. Osolíme, pridáme 2-3 bobkové listy a štipku strúhaného muškátového orieška. Pod pokrievkou varíme asi 20 minút, kým nebudú fazuľové struky mäkké.
  3. Kým sa varí fazuľa, pripravíme si všetko na fašírky. Do misky dáme mleté mäso, vajíčko, čierne korenie, cesnak, soľ, bravčovú masť, mlieko a dával som aj strúhanku, lebo som nemal staršie rožky, ktoré sa namáčajú do mlieka. Všetko spolu premiešame - zmes by mala byť taká mľaskavá, vytvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke a neskoršie ich z oboch strán vysmažíme na panvici s olejom a masťou (1:1). Niekto pridáva aj pár koliesok mrkvy, aby sa tuk, na ktorom vysmážame neprepaľoval.
  4. Dorobíme si fazuľovú omáčku. Do misky dáme mlieko, pridáme doň smotanu, hladkú múku a rozhabarkujeme tak, aby tam neostali žiadne hrudky. Zátrepku prilejeme k uvareným fazuľovým strukom, premiešame a necháme prejsť varom. Kto sa bojí, že bude mať hrudky, nech to precedí cez sitko.
  5. Do hlbokého taniera naložíme omáčku s fazuľkovými strukmi, na ktorú dáme za 2 PL oškvarkov s vytopenou masťou, pridáme fašírky a ako prílohu varené zemiaky. DOBRÚ CHUŤ.