Fazuľové struky
Fašírky s omáčkou s fazuľovými strukmi (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Takto nejako varila fazuľové struky moja krstná z Trenčianskych Teplíc.
30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako prvé by sme si mali pripraviť čo potrebujeme ako posledné... Nakrájame si údenú slaninku a vytopíme ju na oškvarky.
- Z vytopených oškvariek odoberieme z masti a na nej osmažíme do sklovita 2-3 na kocky pokrájané cibule. K cibuli potom pridáme nakrájané fazuľové struky a zalejeme ich po vrch vodou. Osolíme, pridáme 2-3 bobkové listy a štipku strúhaného muškátového orieška. Pod pokrievkou varíme asi 20 minút, kým nebudú fazuľové struky mäkké.
- Kým sa varí fazuľa, pripravíme si všetko na fašírky. Do misky dáme mleté mäso, vajíčko, čierne korenie, cesnak, soľ, bravčovú masť, mlieko a dával som aj strúhanku, lebo som nemal staršie rožky, ktoré sa namáčajú do mlieka. Všetko spolu premiešame - zmes by mala byť taká mľaskavá, vytvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke a neskoršie ich z oboch strán vysmažíme na panvici s olejom a masťou (1:1). Niekto pridáva aj pár koliesok mrkvy, aby sa tuk, na ktorom vysmážame neprepaľoval.
- Dorobíme si fazuľovú omáčku. Do misky dáme mlieko, pridáme doň smotanu, hladkú múku a rozhabarkujeme tak, aby tam neostali žiadne hrudky. Zátrepku prilejeme k uvareným fazuľovým strukom, premiešame a necháme prejsť varom. Kto sa bojí, že bude mať hrudky, nech to precedí cez sitko.
- Do hlbokého taniera naložíme omáčku s fazuľkovými strukmi, na ktorú dáme za 2 PL oškvarkov s vytopenou masťou, pridáme fašírky a ako prílohu varené zemiaky. DOBRÚ CHUŤ.