zatvoriť
VYTLAČIŤ
Hubové fašírky
Fašírka z kozáka osikového (fotorecept)
Autor receptu:
izabella929
Dnešný výborný obed
8
porcií
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava
Suroviny
1 kg
kozák osikový
50 g
slanina údená
1/2 PL
masť bravčová
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnak
2 ks staršie
rožky
2 ks
vajcia
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie čierne mleté
podľa chuti
rasca
podľa chuti
paprika červená mletá
zo sušených rožkov
strúhanka
4 PL (+ olej na vyprážanie)
masť
Postup
Hríby som očistila a umyla
...nakrájala som ich na menšie kúsky.
Na panvicu som dala masť, slaninu a cibuľu nakrájanú na kocky a opiekla som ich.
Pridala som hríby s začala som ich pražiť a stále miešala
..osolila, okorenila, pridala som rascu a červenú mletú papriku.
Dochutené som ich pražila 5 min. a potom som ich nechala vychladiť.
Rožky som namočila a vyžmýkala, pridala som hríby, vajcia a všetko premiešala, už som nedochucovala, lebo všetko bolo ochutené počas dusenia.
Z masy som tvorila fašírky, ktoré som obalila v strúhanke.
Olej a a masť som nechala zohriať a vložila som do nej fašírky.
Vypražené fašírky som vyložila na misu s kuchynským papierom.
Podávala som s varenými zemiakmi a paradajkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.