Fašírka v srnčom chrbáte s horčicovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: lenka1503
Fašírku môžete robiť aj klasicky
na panvici ale nam takto viacej
chuti. A do stredu sa môžu pridať
varené vajíčka. Kto ako má rád...
Postup
- Najprv zalejeme ovsené vločky horúcou vodou a necháme ich chvíľu napučať.
- Do veľkej misy dáme mleté mäso, nadrobno pokrájanú cibuľu a vajíčko.
- Pridáme korenie na mleté mäso, mleté čierne korenie a soľ podľa chuti. Nakoniec pridáme napučané ovsené vločky.
- Formu srnčí chrbát vymažeme maslom, vyspypeme strúhankou a navrstvíme do nej celú faširku. Kto to tak má rád tak polovicu masa dá do formy, na to dá uvarené vajíčka alebo kyslé uhorky a prikryje druhou polovicou mäsa.
- Pečieme pri 200 °C podľa potreby. Ja som to piekla asi hodinu.
- Príloha:
Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom ich zlejeme a ešte horúce pomačkáme so smotanou na varenie podľa potreby.
Cibuľu očistíme pokrájame na veľlmi drobno a na olivovom oleji ju opečieme dohneda. Podávame ju naservírovanú na pyré alebo ju môžeme zamiešať do pyré. - Omáčka:
Veľkú lahôdkovú cibulku pokrájame nadrobno a opečieme ju na olivovom oleji do polomäkka. - Potom pridáme horčicu, smotanu na varenie, maslo a soľ s mletým čiernym korením podľa chuti. Zamiešame a povaríme kým nezačne bublať. Ak chcete redšiu omáčku, pridajte trošku vody.