Fašírka v srnčom chrbáte s horčicovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: lenka1503

Fašírku môžete robiť aj klasicky na panvici ale nam takto viacej chuti. A do stredu sa môžu pridať varené vajíčka. Kto ako má rád...

60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najprv zalejeme ovsené vločky horúcou vodou a necháme ich chvíľu napučať.
  2. Do veľkej misy dáme mleté mäso, nadrobno pokrájanú cibuľu a vajíčko.
  3. Pridáme korenie na mleté mäso, mleté čierne korenie a soľ podľa chuti. Nakoniec pridáme napučané ovsené vločky.
  4. Formu srnčí chrbát vymažeme maslom, vyspypeme strúhankou a navrstvíme do nej celú faširku. Kto to tak má rád tak polovicu masa dá do formy, na to dá uvarené vajíčka alebo kyslé uhorky a prikryje druhou polovicou mäsa.
  5. Pečieme pri 200 °C podľa potreby. Ja som to piekla asi hodinu.
  6. Príloha:
    Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom ich zlejeme a ešte horúce pomačkáme so smotanou na varenie podľa potreby. Cibuľu očistíme pokrájame na veľlmi drobno a na olivovom oleji ju opečieme dohneda. Podávame ju naservírovanú na pyré alebo ju môžeme zamiešať do pyré.
  7. Omáčka:
    Veľkú lahôdkovú cibulku pokrájame nadrobno a opečieme ju na olivovom oleji do polomäkka.
  8. Potom pridáme horčicu, smotanu na varenie, maslo a soľ s mletým čiernym korením podľa chuti. Zamiešame a povaríme kým nezačne bublať. Ak chcete redšiu omáčku, pridajte trošku vody.