Fašírka pečená vcelku (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

40/ 10 minút
na 180/220 °C

Postup

  1. Očistila som jednu mrkvu, cibuľu a 6 strúčikov cesnaku. Mladú cuketu som len umyla, nešúpala som ju.
  2. Kúpila som kilogram mletého bravčového pliecka. Staršie pečivo som pokropila vodou, nechala som ho chvíľu odstáť. Prebytočnú vodu som z pečiva vytlačila.
  3. K mäsu som nastrúhala polovicu mrky,
  4. posekala som petržlenovú vňať, pretlačený cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu.
  5. pridala som vajíčka a na slížiky nastrúhanú jednu polovičku cukety. Mäso som osolila, okorenila mletým čiernym korením, nastrúhala som trochu muškátového orecha , z jednej cibule som nakrájala cíbiky a dobre som masu spolu premiešala.
  6. Jedno väčšie igelitové vrecko som si upravila tak, že som jednu stranu a spodok vrecka rozstrihla. Rozprestrela som ho na kuchynskú linku. Na vrecko som rovnomerne rozložila ochutené mäso. Do stredu som uložila plátky údeného syra, zvyšnú cuketu som nakrájala na hranolky spolu mrkou a čerstvú červenú papriku na pásiky a pridala zopár cibuľových cíbikov.
  7. Plech som si trochu vymastila domácou bravčovou masťou. Mäso som zrolovala, konce som stlačila a šišku preniesla do pripraveného pekáča pomocou igelitového vrecka - to som po prenesení vyhodila. Vlhkou rukou som mäso ešte na plechu uhladila. Povrch som natrela 2 čl horčice.
  8. Piekla som ju na 180 °C asi 40 minút za občasného podlievania, potom som zvýšila teplotu na 220 a ešte som ju 10 minút piekla, aby dostala peknú farbu.
  9. Ako prílohu som robila zemiaky na dusenej cibuľke s mletou paprikou.
  10. Upečená v reze.
  11. Z čínskej kapusty som spravila šalát.