Fašírka
Fašírka pečená v celku (fotorecept)
Autor receptu: malenik
Receptov na fašírky je tu veľa, ale každý
je v niečom iný, či v postupe, alebo v
surovinách.
Pridávam tentokrát ten môj.* V niečom
som sa inšpirovala tu na Vareche, niečo
som pridala svoje. Keďže mojimi
stravníkmi sú hlavne deti, recept som
prispôsobila ich chutiam, aby mali drobci
plné brušká.
8-10 porcií |
15 minút príprava |
80 minút na 220 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na varenie.
- V mise zmiešame mäso, vajcia, vo vode namočené a vyžmýkné rožky, syr a mrkvu nastruhané najemno, na drobno nakrájanú cibuľu. Zmes dochutíme rascou, osolíme, okoreníme, pridáme asi 1 PL horčice. Do fašírky naschvál nedávam cesnak, lebo deťom to tak nechutí a každá mama predsa chce, aby sa deti dobre najedli, no nie?
- Ja pečiem fašírku v sklenenej mise. Naolejujeme ju, mäso preložíme do misy a vytvarujeme fašírku.
- Od @babkamt som okukala super tip potrieť mäso horčicou.
- Prikryjem a dám piecť pri 220 °C asi hodinu. Potom odkryté nechám zapiecť do zlata.
- Ako prílohu som spravila dusené zemiaky na cibuľke a sladkokyslý kapustový šalát.
Dobrú chuť.