Fašírka

Fašírka pečená v celku (fotorecept)

Autor receptu: malenik

Receptov na fašírky je tu veľa, ale každý je v niečom iný, či v postupe, alebo v surovinách. Pridávam tentokrát ten môj.* V niečom som sa inšpirovala tu na Vareche, niečo som pridala svoje. Keďže mojimi stravníkmi sú hlavne deti, recept som prispôsobila ich chutiam, aby mali drobci plné brušká.

8-10
porcií
15 minút
príprava
80 minút
na 220 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na varenie.
  2. V mise zmiešame mäso, vajcia, vo vode namočené a vyžmýkné rožky, syr a mrkvu nastruhané najemno, na drobno nakrájanú cibuľu. Zmes dochutíme rascou, osolíme, okoreníme, pridáme asi 1 PL horčice. Do fašírky naschvál nedávam cesnak, lebo deťom to tak nechutí a každá mama predsa chce, aby sa deti dobre najedli, no nie?
  3. Ja pečiem fašírku v sklenenej mise. Naolejujeme ju, mäso preložíme do misy a vytvarujeme fašírku.
  4. Od @babkamt som okukala super tip potrieť mäso horčicou.
  5. Prikryjem a dám piecť pri 220 °C asi hodinu. Potom odkryté nechám zapiecť do zlata.
  6. Ako prílohu som spravila dusené zemiaky na cibuľke a sladkokyslý kapustový šalát. Dobrú chuť.