Farfalle so sušenými paradajkami a špenátovými listami

Autor receptu: brambora

Superrýchly, chutný recept. Moje druhé "ja" malo nutkanie tam dať aj domácu údenú slaninku, ale držala som sa viacmenej pôvodného receptu, ktorý som našla v letáku.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny si uvaríme v osolenej vode. Kým sa varia, stihneme pripraviť "omáčku".
  2. Do rozohriatej hlbšej panvice, woku si dáme olivový olej a 1PL masla. Pridáme nasekaný cesnak, opražíme len chvíločku, aby nezhnedol. Následne pridáme nakrájané sušené paradajky a necháme spolu krátko restovať. Primiešame paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a necháme dve minútky bublať. Pridáme horúci zeleninový vývar a dusíme.
  3. Omáčku stiahneme z ohňa, pridáme nakrájané špenátové listy, uvarené cestoviny. Dáme späť na plameň a už len prehrejeme. Na záver pridáme nakrájaný syr na kocky a premiešame.
  4. Ako ozdobu použijeme petržlenovú vňať.
  5. Bola som milo prekvapená chuťou cestovín. Ešte som nejedla kombináciu rajčín a špenátu, ale bolo to viac ako výborné. A ešte k tomu je to rýchle, šťavnaté a finančne zvládnuteľné. ;-) Prajem dobrú chuť.