Bravčová pečeň
Falošná husacia/kačacia pečeň
Autor receptu: editamarkos
Recept sme našli v knihe od Jiřiny Stoklasovej: Přijďte k nám na večeři! V knihe ho uviedla Naďa Konvalinková.
12 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Bravčovú pečeň pomelieme, zmiešame so všetkými prísadami a dáme upiecť do vymastenej formy, najlepšie do formy "srnčí chrbát" (60 minút na 180 °C). Po upečení nakrájame a podávame s hlávkovým šalátom a chlebom. Chutia ako husacia/kačacia pečienka a sú lacnejšie.
- Ja to som zvykla podávať aj s ryžou na obed. Ak máte len bravčovú masť aj tú môžete použiť namiesto husacej či kačacej. Dokonca sme zvykli nahradiť bravčovú pečeň kuracou.